Startsida


Flyg på Hägernäsviken 1919 - 2019

Flyg på Hägernäsviken 1919 - 2019
Flyg100-dagen den 15 september 2019

Läs mer här (PDF)

Hägernäs Strand

Sjönära stadsdel i Täby

Under Catalinadagen, hösten 2013, firade vi att området var färdigbyggt. En unik miljö präglad av det nedlagda militära sjöflyget. Här finns totalt 782 lägenheter fördelade på 15 bostadsrättsföreningar och även 52 hyresrätter. Dessutom finns ett antal lokaler för uthyrning.
Flygfoto 2017, Foto: Kristine Olofsson
Flygfoto från 2017, foto: Kristine Olofsson
Under sommarhalvåret ser vi Täby Sjöflygklubbs flygplan lyfta och landa i viken. Aktiviteterna utomhus ökar. Kanske ett morgondopp före frukost från någon av bryggorna, en båtutflykt med en snurrebåt som kan hyras av bryggföreningen, en skön strandpromenad och därefter en kopp kaffe eller mat på den egna balkongen — eller varför inte vid någon av de trevliga serveringarna.Under vinterhalvåret när sjöflygplan och snurrebåtar flyttar inomhus och badplatsen saknar besökare minskar utomhusaktiviteterna tills kylan kommer. Blankisen på Hägernäsviken är perfekt för skridskoåkare, isjakter och vinterfiskare. När snön täcker mark och isar plogas en bana för skridskoåkare på Rönningesjön. Skidåkarna väljer preparerade skidspår vid Skavlöten eller utförsåkning i Ullnabacken.
Informationen på webbplatsen är till för dig som redan bor eller arbetar här, är nyinflyttad, planerar att köpa en lägenhet i norra Storstockholm eller är intresserad av ett unikt bostadsområde med bevarade byggnader från den gamla sjöflygflottiljen.

Hägernäs Strands Forum

Många vill veta mer om stadsdelen. Webbplatsen är resultatet av en samverkan mellan femton bostadsrättsföreningar i Hägernäs Strand.
Hägernäs Strands Forum (HSF) är samarbetsorganisationen för bostadsrättsföreningarna i Hägernäs Strand grundad 2010. Kontakt med HSF sker normalt via någon av bostadsrättsföreningarnas styrelser.